Kesitlerin ve bağlantıların belirlenmesinden sonra yapının imalat ve montaj çizimlerinin hazırlanması gerekir.
Çelik yapıların en önemli özelliklerinden biri kontrole imkân tanıyan bir iklimlendirme olanağı sunmasıdır. Yapının ısıyı muhafaza eden ve istendiğinde sirkülasyonu kolaylaştıran özelliği nedeniyle etkin yalıtımına olanak sağlamaktadır. Su yalıtımı için ise çelik yapılar en contemporary ürünlerin uygulanmasına olanaklıdır. Su yalıtımı açısından en başarılı uygulamalar çelik yapılarda inşa edilmektedir. Betonarme yapılarda su yalıtımı zor ve masraflıdır.
Ek yalıtım malzemeleri kullanıldığında hafif çelik yapılar ısı ve ses yalıtımında oldukça başarılı olabilir.
Fakat geçici prefabrik evlerde herhangi bir mantolama işlemi uygulanmadığından ısı ve ses yalıtımı adına gereken yalıtım değerleri sağlanamamaktadır.
Ancak, bu avantajların yanında bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Bu makalede, hafif çelik yapıların hem avantajlarını hem de dezavantajlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
* Web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan projelerin telif hakları firmamıza ait olup izin alınmaksızın başka yerlerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.
Yapının kullanım amacına uygun şekilde tasarlanması için gereksinimlere göre yapı geometrisi tasarlanır. Bu gereksinimler sadece inşaat mühendisleri tarafından değil birçOkay disiplinler tarafından belirlenebilir.
Hafif çelik yapıların taşıyıcı özelliğinden dolayı yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Web page adresimi bu tarayıcıya kaydet.
* Website sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan projelerin telif hakları firmamıza ait olup izin alınmaksızın başka yerlerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.
•Hafif çelik yapılar, sadece estetik ve işlevsellik değil, aynı zamanda yüksek güvenlik sunar. Depreme karşı dayanıklı bir ev veya iş yeri inşa ederek sevdiklerinizi ve yatırımlarınızı koruma altına alabilirsiniz.
Çelik Yapılar, bazı doğal etmenlere diğer yapı türlerine kıyasla daha duyarlıdır. Yapısal Çelik Uygulamalarının dezavantajları ise şunlardır;
Çelik yapılar yapıların ilerleyen zamanda içinde yaşayan insanlara ve çevresine threat oluşturmayan çelik yapı yapılardır. Yapıda ağır yükler ve zamanla tahrip olan malzemeler kullanılmadığı için güvenle uzun yıllar kullanılabilir, yapı unsurları gelişen teknolojiye uygun olarak rahatlıkla modernize edilebilir.
Buna karşın çelik yapılar sağlıklı bir havalandırma ve iklimlendirme altyapısına sahip olarak inşa edilir. zmt çelik Çelik yapılarda soğUnited kingdom/sıcak maruziyetleri an az hissedilir. Sert iklim koşullarında bile nefes alan ve doğrudan geçirgenliği olmayan çelik yapıların insan sağlığını hafif çelik koruduğu görülmektedir.
Yapının inşası tamamlandıktan sonra bile ilave sistemler zmt çelik ve teknolojik ürünler nedeniyle binanın kısmen de zmt çelik olsa yıkılması gerekmez. Her türlü tesisat kolaylıkla monte edilebilir ve demonte edilebilir.
Çelik yapılar ekonomiktir. Betonarme ve ahşap yapılarda kullanılan taşıyıcı sistemlere göre daha hafif ve az yer kaplayıcı özelliği nedeniyle çelik yapılar daha fazla kullanım ve yaşam alanı sunmakta, inşaat maliyetlerini de azaltmaktadır. Ayrıca yoğun hafriyat ve sevkiyat işlemlerine gerek duymayan bir yapı tarzına sahiptir.